Voetreflexologie

Voeten, een spiegelbeeld van het lichaam

Reflexologie is een eeuwenoude behandelwijze met als doel de mens als geheel te behandelen: lichaam – geest en ziel. De conditie van onze voeten kan ons veel informatie geven over onze fysieke en mentale gesteldheid. 

Voeten zijn een miraculeus meesterwerk. Elk deel van het lichaam en elke lichaamsfunctie heeft zijn eigen reflexpunt in de voet. Door deze punten te stimuleren, ontstaat er ontspanning, evenwicht en harmonie in het lichaam en wordt het natuurlijke vermogen om zichzelf te genezen versterkt. 

Als een deel van het lichaam te kampen heeft met een ontsteking, spanning of congestie, zullen corresponderende reflexpunten in de voeten gevoelig zijn wanneer er druk wordt uitgeoefend. 

Lichaam en geest reageren als een geheel. Onze geest staat niet alleen in nauwe verbinding met ons lichaam maar is nadrukkelijk aanwezig in elke cel. Alles wat we denken en geloven heeft een effect op ons welbevinden. Wanneer gevoelens als angst, ongerustheid, emotionele pijn enz.. de overhand krijgen in onze emoties, verzwakt ons afweersysteem en hebben ziektes de vrije toegang tot ons lichaam. Reflexologie kan helpen om dit evenwicht te herstellen en de genezende kracht van het lichaam te bevorderen. Het is dan ook meer dan helpen van zieke mensen om beter te worden. Alles heeft te maken met het behoud van de gezondheid en het handhaven van een zo goed mogelijke conditie van het lichaam. Zo kan ongeveer iedereen, van baby’tjes tot mensen op hoge leeftijd baat hebben bij reflexologie. 

zie ook Zwangerschapsreflexologie


Wellicht vind je dit ook interessant: