Voor vrouwen

De meeste vrouwen hebben veel baat bij reflexologie. Reflexologie geeft het lichaam o.a. ondersteuning bij:

Menstruatieproblemen

Onze hormonale cyclus kan snel verstoord worden en dit natuurlijk proces kan allerlei oorzaken hebben. Om de balans in dit proces te herstellen en de aanmaak van hormonen te beïnvloeden en te regelen, is reflexologie een geschikte methode.

Fertiliteitsreflexologie

Heel wat koppels hebben het moeilijker dan verwacht om zwanger te geraken. Dat kan het gevolg zijn van erg uiteenlopende zaken waarvan de oorzaak bij zowel de man als de vrouw kan liggen. Dit brengt vaak heel wat ontgoochelingen, stress en verdriet met zich mee.

Integratieve reflexologie kan ondersteuning bieden om jouw kinderwens in vervulling te laten gaan. De sessies zijn er in de eerste plaats op gericht om een goede basis te leggen om op een natuurlijke manier zwanger te worden. Ze verlopen rustig en aangenaam met veel ruimte voor jouw verhaal. Reflexologie is tevens een zinvolle aanvulling op een klassieke behandeling waarbij het de slaagkansen kan verhogen.

Zwangerschapsreflexologie

Zwangerschap is een tijd waarin grote fysieke en psychologische aanpassingen plaatsvinden. Een vrouwenlichaam ondergaat niet alleen hormonale en fysiologische veranderingen terwijl ze haar ongeboren kind veertig weken lang voedt maar moet ook opgewassen zijn tegen alle emoties waarmee een zwangerschap nu eenmaal gepaard gaat.

Reflexologie kan op doeltreffende wijze de gewone problemen die met deze veranderingen samenhangen verlichten: bijvoorbeeld bij rugpijn, zwangerschapsmisselijkheid en algeheel ongemak. Ook gezwollen handen en voeten zijn tijdens deze periode veelvoorkomend. 

Zwangerschapsreflexologie is een specialisatie binnen de reflexologie. De sessies zijn veilig wanneer ze uitgevoerd worden door een opgeleid, gecertificeerd reflexoloog.

Postnatale periode

De geboorte van een kind in een ingrijpende gebeurtenis zowel op fysiek als mentaal vlak. Een kind baren en opvoeden vergt veel energie en moed. Een jonge moeder moet zichzelf goed verzorgen. Zij kan maar voor haar baby en andere kinderen zorgen als ze zelf fysiek, emotioneel en mentaal in evenwicht is. Na de bevalling dient het hormonaal evenwicht hersteld te worden.

Reflexologie helpt te ‘ontzwangeren’, dit kan tot 3 maanden na de bevalling.

Menopauze

Net als tijdens een zwangerschap vinden in de menopauze grote veranderingen in het lichaam plaats, echter deze periode kan veel langer duren. Mits aanpassing van leef- en voedingswijzen, kunnen heel wat klachten verminderd worden. Als dit niet voldoende is, kan reflexologie ondersteuning bieden in dit proces en een goede vervanging zijn voor de hormonale therapieën.

Vaak voorkomende klachten zijn bv onregelmatige en veranderende menstruatie, opvliegers en hitteopwellingen, hormonale balans, urineweginfecties, emotionele klachten, slaapproblemen, …